AVSTAMP Boden – Att fånga Bodens själ

Årets bästa årstid är här, löven står i sin färggladaste prakt och SIGMAR sätter igång med ett nytt spännande projekt! I samarbete med Länskonsthall Havremagasinet och Bodens kommun har vi det ärofyllda uppdraget att anordna workshops och dialogsamtal i samband med projektet AVSTAMP Boden.

AVSTAMP Boden

AVSTAMP Boden är ett projekt som handlar om att synliggöra Bodensarnas tankar om sin hemstad. Hur ska Boden vara för att vara en plats där man trivs på och vill bo kvar på? Vi kallar det för cultural planning – en process som handlar om att kartlägga och synliggöra kulturella resurser, med utgångspunkt i invånarnas upplevelser av sin hemort.

Projektägare Länskonsthall Havremagasinet visar internationell och lokal konst som berör aktuella frågeställningar i samhället. Med detta initiativ tar man möjligheten att jobba med konsten som ett verktyg för att lyfta frågor som berör Boden som stad.

Projektet pågår mellan 27 september – 29 december med föreläsningar, workshops, seminarier och utställningar. Därefter invigs AVSTAMP utställningen den 9 december.

Hur blir Boden en plats där fler vill leva, bo och verka året om, där mångfald och mångkultur är självklara beståndsdelar?

Den frågan besvaras bäst av Bodensarna själva.

Uppdraget

SIGMARs uppgift i projektet är att leda deltagarbaserade skaparprocesser tillsammans med olika samhällsgrupper från Boden (ungdomar, pensionärer SFI, näringsliv och Bodens Kommun (tjänstemän, politiker).

Resultatet (material och idéer) av processerna kommer under november visuellt gestaltas av fem olika konstnärer. Den 9 december är det vernissage för utställningen AVSTAMP. Här får allmänheten ta del av projektets process och resultat samt de konstnärliga alster som de resulterat i.

SIGMAR tar den stora hatten av för detta fantastiska initiativ! Vi drivs av övertygelsen om att alla bör få chansen att vara med och utforma hur samhället ska se ut och fungera. Att deltagarstyrda processer är sättet att arbeta för att skapa demokratiskt långsiktigt och hållbara resultat. Kort och gott, behovet och innehållet måste skapas underifrån, av människorna som själva lever och verkar på orten. Vi är fantastiskt peppade på att vara en del av detta projekt och är otroligt spända och nyfikna på vad det kommer landa i.

Over and out!

Vi förstår att det kliar i dina fingrar just nu. Starta ett projekt tillsammans med oss!

Fortfarande vaken?
Kontakta oss så hittar vi på nåt kul.

God morgon snygging.
Hur kan vi hjälpa dig?

God dag solstråle.
Hur kan vi hjälpa dig?

God kväll snygging.
Hur kan vi hjälpa dig?