Boken om Magma

Under hösten har vi haft äran att arbeta med en av Sveriges ledande organisationer inom genusdriven social innovation – det kvinnliga nätverket Magma. Sedan sin start i Öresundsregionen 2002 har nätverket vuxit och idag finns Magma över hela Sverige.

Vår fantastiska inspirationskälla och mentor Helena Karlberg, samt tillika grundaren för Magma kontaktade oss då hon ville skapa en bok som sammanfattar organisationens arbete och historia. Helena efterfrågade ett utryck som skulle kännas inspirerande och lekfullt, samtidigt som seriös och trovärdig.

Magma har en logotyp och en färgkod sedan tidigare, men formen har varit väldigt varierad – den har liksom aldrig haft en fast mall. I takt med utformningen av ”Boken om Magma” arbetade vi även fram en grafisk profil. Detta för att det ska vara enkelt för framtida kommunikatörer inom Magma att använda sig av typografi, logotyp och grafiska element, så allt får ett enhetligt utseende.

Det har varit ett fantastiskt roligt arbete att ha fått sätta tänderna i då det inneburit både illustration, typografi och en flersidig trycksak. Boken gjordes i pocketform, liggande A5. Formatet skall matcha Magmas tidigare antologier ”Kackel”.

Till bokmässan i Göteborg i september var boken färdigtryckt och levererad. SIGMAR tackar och bockar för visat förtroende och som alltid växer vi med uppgiften. Det är inte varje dag ett av Sveriges främsta kvinnliga nätverk knackar på dörren.

Vi förstår att det kliar i dina fingrar just nu. Starta ett projekt tillsammans med oss!

Fortfarande vaken?
Kontakta oss så hittar vi på nåt kul.

God morgon snygging.
Hur kan vi hjälpa dig?

God dag solstråle.
Hur kan vi hjälpa dig?

God kväll snygging.
Hur kan vi hjälpa dig?