Innovation ur passion – nya projektmedel till prisbelönta Passionista.

I höstas prisades projektet Passionista av Vinnova som ett av de tre bästa för sitt innovativa och nytänkande koncept bland tretton andra bidrag från hela Sverige. Konceptet grundar sig på hur du med din passion som drivkraft kan skapa nya jobb och utforska teknik på dina egna villkor. Till hösten startar projektomgång två och våra ambitioner är höga. 

Vi är så glada för nu är det klart att Vinnova och Region Norrbotten kliver in och finansierar ännu ett år av Passionista. Vi bygger vidare på den idé som arbetats fram under 2017 där vi tillsammans med projektpartners från Luleå tekniska universitet, näringslivet och Region Norrbotten tog oss an en utmaning från Vinnova. Målet var att hitta ett sätt att utveckla helt nya teknikområden och yrken baserat på unga kvinnors passioner.

En av vårt samhälles nya och stora utmaningar är att 60% av morgondagens jobb inte är uppfunna än. Vi ser hur viktigt det är för Norrbotten att det finns kunskap om hur vi kan hitta nya, innovativa affärsmöjligheter och göra det på ett jämställt sätt där alla har samma möjligheter att bidra.

Vad är Passionista?

Passionista är ett initiativ där unga tjejer får chans att utveckla sina idéer, med utgångspunkt i deras egna tankar, drömmar och passioner där vi sen adderar tekniska discipliner. De pedagogiska verktygen har tagit inspiration från klassiska, internationella affärsutvecklingsmetoder som sen anpassats till målgruppen.

Vår definition av en Passionista är en människa som lever ut sina drömmar och helhjärtat satsar på sina idéer för att kunna leva på det hen brinner för. Det är sådana individer som framtidens arbetsmarknad behöver.

Vi vill passa på att tacka och säga heja till Vinnova och Region Norrbotten som fortsätter satsa på Passionista. Det innebär att vi får fortsätta resa runt och träffa härliga och inspirerande passionistor i hela regionen och samtidigt kan vidareutveckla och skala upp Passionista-konceptet så att det kan användas inom fler och olika verksamheter.

En riktig win win tycker vi!

* Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet, vars uppgift är att bidra till hållbar tillväxt genom att förbättra förutsättningarna för innovation. Vinnova är en statlig myndighet under Näringsdepartementet och nationell kontaktmyndighet för EU:s ramprogram för forskning och innovation. 

Vi förstår att det kliar i dina fingrar just nu. Starta ett projekt tillsammans med oss!

Fortfarande vaken?
Kontakta oss så hittar vi på nåt kul.

God morgon snygging.
Hur kan vi hjälpa dig?

God dag solstråle.
Hur kan vi hjälpa dig?

God kväll snygging.
Hur kan vi hjälpa dig?