En ombonad galleria.

Gallerian Piteå är stadens största galleria, här huserar butiker och varumärken med ett brett utbud för besökaren. Med generösa öppettider och ett tänk om att vara en samhällsbyggande aktör är Gallerian Piteå en självklar mötesplats.

Med 11 år på nacken var det dags för en make over. Tillsammans med inredningsbyrån Formationen har vi hjälpt Gallerian Piteå att ta ett omtag om helhetsupplevelsen.

Vårt uppdrag har varit att ta fram ett nytt grafiskt manér till Gallerian Piteå som går hand i hand med vision och inredning. Natur och växtlighet har varit våra ledord för att skapa en modern, ombonad och varm känsla i både det visuella och i inredningen.

 

Höj blicken!

Den gamla logotypens tänk har fått ligga till grund för den nya enklare och mer stiliserade logotypen. De tre ”löven” symboliserar de tre våningarna och formen kommer ursprungligen från glastaket som finns centralt i gallerian. Nästa gång du gör ett besök, höj blicken! Lövformen går även hand i hand med det växtliga och naturliga tänket.

Gallerian-typo

Växtlighet

För att äga de få ytor som är gallerians egna har vi tagit fram ett mönster som används genomgående både fysiskt på plats i from av tapet och dekaler och i all övrig kommunikation. Mönstret har sitt ursprung i logotypen och det växtliga temat som gallerian har. 

Gallerian Piteå är en modern och mogen galleria därför har vi valt att fokusera på en naturlig färgpalett som kan ändras och anpassas efter säsong.

Är du i Piteå? Gör ett besök på Gallerian Piteå för en helhetsupplevelse. Och du, glöm inte att höja blicken när du väl är där!

Vi är alltid på jakt efter spännande samarbeten och innovativa talanger. Är du en av dem?