Sigmar inleder samarbete med MAF

Tillsammans med aktiva personer från hästnäringen kommer vi att undersöka hur Boden kommuns nya ridhus ska utformas samt vad den ska innehålla för att skapa en tilldragande mötesplats. Deras resultat kommer sedan att användas som underlag när arkitekterna på MAF tar fram ritningarna för anläggningen under våren 2019.

– Det är precis så vi på Sigmar tycker att utvecklingsprojekt ska bedrivas – med verksamhetsnytta i fokus och i en ständig dialog med de människor som ska vistas där.

– Hanna Weinmar

Målet med det här projektet är att göra anläggningen till en mötesplats för fler och fylla den med ett innehåll som lockar fler av invånarna att nyttja den.

– Det är viktigt att känna sig hemma och att man får ta plats även i offentliga miljöer, att ha känslan av att vara inkluderad och välkommen. Då skapas en mötesplats som kan attrahera fler. Vi är glada över att inleda samarbetet med MAF för att redan i planeringsfasen också addera sociala aspekter i projektet som skapar mervärde för användarna.

– Marina Eriksson

Det gamla ridhuset som byggdes för 41 år sedan kommer att rivas och göra plats år en helt ny anläggning. Satsningen förväntas kosta över 60 miljoner kronor och kommer att göras i två etapper.

– Vi ser Bodens ridanläggning som ett spännande men utmanande projekt, då man gärna vill hålla igång ridskolan under byggtiden. Att få besökare, ridskoleelever, hästar, ryttarföreningar, personal och transporter att fungera samtidigt kommer bli ett logistiskt och socialt svårlagt pussel som vi ser fram emot att försöka lösa tillsammans med Sigmar.

– Måns Lundberg, MAF Arkitektkontor

Vi är superpeppade på det här projektet och kan knappt vänta med att köra igång. 

Vi förstår att det kliar i dina fingrar just nu. Starta ett projekt tillsammans med oss!

Fortfarande vaken?
Kontakta oss så hittar vi på nåt kul.

God morgon snygging.
Hur kan vi hjälpa dig?

God dag solstråle.
Hur kan vi hjälpa dig?

God kväll snygging.
Hur kan vi hjälpa dig?