Sigmar Metodbyrå utvecklas genom nya kompetenser och samarbeten.

I måndags var det äntligen dags – ett historiskt datum i SIGMAR’s historia då vi sjösatte vår nya webb 2.0. Tillsammans med magiska Marcus Henriksson har SIGMAR Metodbyrå stått för design och form och Marcus för programmering och utveckling.

2017 har varit ett magiskt maxat år som har dundrat fram med stormsteg, och än har vi bara kommit till mitten av juni (!)

Vi rivstartade januari med att flytta in i vår nya lokal på Smedjegatan, mitt i centrala Luleå. Två SIGMARianer blev tre, och vår kapacitet har antagit ny höjd med magnifika klokskaper och insikter. Sebastian anslöt till vårt team med skills inom digital strategi och inte minst en skyhög formkänsla och kreativ kompetens.

Vi har gått över till att bli ett aktiebolag. Förutom att vara vårt gemensamma alterego är nu även SIGMAR en egen juridisk person.

Känslan av att kliva in i en ny kostym och snurra igång vad vi kallar för SIGMAR 2.0 är nu ett faktum.

Våren har till största del ägnats åt det omfattande projektet Passionista. Finansierat av Vinnova fick vi uppdraget att skapa ett event för unga tjejer att utveckla nya innovationer och företagsidéer med utgångspunkt i deras fritidsintressen och passioner.

Vårt uppdrag tillsammans med Norrbottens härligaste bank, Sparbanken Nord, börjar gå mot sin sluttamp. Med några sista finslipningar på skyltproduktionen är det sedan dags för att presentera det för omvärlden. Vill man tjuvkika på konceptet och besöksmiljön som Sparbankens kunder har varit med och utvecklat kan man besöka Sparbankens huvudkontor på Storgatan i Piteå.

Vi har etablerat ett samarbete med våra vänner på contentbyrån Oh My. Ett fantastiskt spännande och roligt samarbete som innebär att vi nu kan vi jobba med metodik och mötesprocesser i nya magnituder. Under våren har vi inlett en participatorisk varumärkesprocess med en gemensam kund. Efter sommaren sätter vi tänderna i det visuella konceptet och varumärkesplattformen.

Vi har klivit på som kommunikationspartner till Norrbottens kulturnav Havremagasinet. Ett uppdrag som innebär strategi, kommunikation och kampanjarbete.

Till hösten väntar ett nya samarbeten med både Bodens kommun och Gällivare kommun. I Boden kommer vi jobba som processledare för ett dialogprojekt med fokus på cultural planning och stadsbyggnad kopplat till ett multikulturellt samhälle. I Gällivare kommer vi få äran att utvärdera process och metodik för att sedan förpacka i en metodhandbok.

Några smakprov på hur livet ser ut på en Metodbyrå – tillsammans med våra kunder skapar vi strategiska designlösningar med fokus på långsiktighet och medskapande.

Här närmast preparerar vi inför sommarens och höstens alla härligheter. Kontoret kommer ta sommarvila under juli månad. Vi jobbar på i en något lägre frekvens och finns som alltid tillgängliga på mejl och telefon.

Fridens liljor!

Vi förstår att det kliar i dina fingrar just nu. Starta ett projekt tillsammans med oss!

Fortfarande vaken?
Kontakta oss så hittar vi på nåt kul.

God morgon snygging.
Hur kan vi hjälpa dig?

God dag solstråle.
Hur kan vi hjälpa dig?

God kväll snygging.
Hur kan vi hjälpa dig?