Tärnabys nya Aktivitetshus!

Det är inte varje dag vi har möjligheten att släppa nyheten att vi är vinnare av en upphandling. Men i mitten av april 2015 var så fallet! 

Vi fick då beskedet att vi under 1 års tid är anlitade som konsulter/projektledare åt Storumans kommun. Ett uppdrag som innebär att vi kommer projektleda konceptutformningen av Tärnabys nya aktivitetshus. Ett hus som ska bli ortens nya mötesplats och innehållet ska utformas av invånarnas egna idéer och önskemål. Detta för att skapa ett hållbart och långsiktigt resultat baserat på vad ortsborna själva vill ska finnas.

Under våren 2014 initierade vi, Signe Lindgren och Hanna Weinmar, ett utvecklingsprojekt i Tärnaby i samband med vår kandidatuppsats vid Luleå tekniska universitet. Arbetets syfte var att kartlägga en förstudie av en utvecklings-process av Tärnaby och hur man på ett rationellt sätt kan involvera invånarna i arbetsprocessen. Vårt examensprojekt resulterade i en kvalitativ och kreativ workshopmetodik utförd och utvecklad tillsammans med ortsbor i Tärnaby. Under hösten 2014 har konceptet vidareutvecklats och är idag en varumärkesskyddad arbetsmetodik som går under namnet Tärnabymodellen®.

Detta har lagt grunden för vårt gemensamma företag SIGMAR Metodbyrå. Vi valde att starta en metodbyrå eftersom vi ville fortsätta utveckla vår affärsidé och arbetsvision om hur man nyttjar den unika individens engagemang i gemensamma arbetsprocesser.

Det känns därför extra roligt att vi nu genom detta projekt kan fullfölja vårt initiativ från vårt examensarbete – Att involvera Tärnabyborna i ortens utveckling!

Vi kommer under projektet att anordna en rad olika event för alla invånare i Tärnaby där vi genom kreativa workshops jobbar med att hitta kärnan i konceptet för vad Tärnabys nya Aktivitetshus ska innehålla. Genom att nyttja befintligt material som ideella krafter har arbetat på har vi en fantastiskt bra grund att stå på.

 

Här kan ni läsa vad kommunen säger om uppdraget!

Här kan ni läsa en intervju med oss från Västerbottens Folkblad!

Vi förstår att det kliar i dina fingrar just nu. Starta ett projekt tillsammans med oss!

Fortfarande vaken?
Kontakta oss så hittar vi på nåt kul.

God morgon snygging.
Hur kan vi hjälpa dig?

God dag solstråle.
Hur kan vi hjälpa dig?

God kväll snygging.
Hur kan vi hjälpa dig?