Vi är Norrbottens främsta innovatörer!

SKAPA-priset är en av Sveriges mest prestigefyllda uppfinnartävlingar. Priset delas ut av stiftelsen SKAPA som upprättades till minne av Alfred Nobel. Tävlingen pågår i två steg – en regional tävling i varje län i Sverige, samt en rikstäckande final där varje regional vinnare representeras. Syftet med priset är att ge stöd till innovatörer för att få möjlighet att utveckla sina innovationer till kommersiella produkter.

Vi blev uppringa av representant för Norrbottens jury av den anledningen att någon tipsat om SIGMAR Metodbyrå att söka. Med snabba bananer och kort om tid skrev vi en ansökan och skickade till SKAPA-stiftelsen. Ca 10 dagar senare fick vi det fantastiska beskedet att vi stod som vinnare av SKAPAS framtidspris i Norrbotten!

Vår representerade produkt är Tärnabymodellen® – ett metodverktyg för effektivare möten och beslutsprocesser. Produkten består av metodkort som informativt och kreativt vägleder användaren genom arbetsprocessen. Detta för att stärka den enskilda individens engagemang i gemensam problemlösning. Passar lika bra att använda i ett företag med de anställda, i en kommun och en medborgardialog eller i en organisation/förening, etc.

Vi kommer under våren och sommaren färdigställa produkten för lansering till hösten.

 

Juryns motivering:

Tärnabymodellen – ett unikt metodverktyg för effektivare möten och beslutsprocesser. Den skapar förutsättningar för att nå fram till uppsatta mål och konkreta resultat i möten och workshops. Våra pristagare har kommit till rätta med ett problem som det svenska yrkessamhället tyvärr alltför ofta känner av (”att ha möte på möte”). Med hjälp av metodkorten tillför Hanna och Signe en innovativ metodik som bidrar till att alla mötesdeltagare kommer till tals oavsett ålder. Sanna förebilder för såväl unga som äldre!

 

Se ALMI’s nomineringsfilm här!

Läs artikel från ALMI här!

Vi förstår att det kliar i dina fingrar just nu. Starta ett projekt tillsammans med oss!

Fortfarande vaken?
Kontakta oss så hittar vi på nåt kul.

God morgon snygging.
Hur kan vi hjälpa dig?

God dag solstråle.
Hur kan vi hjälpa dig?

God kväll snygging.
Hur kan vi hjälpa dig?