Det är vi som är Sigmar!

Sigmar grundades 2014 av Signe Lindgren och Hanna Weinmar. En liten personlig byrå som hellre trampar nya stigar än går i gamla. 

Resan började i Tärnaby.

I Tärnaby är normen att man vill bli världsmästare i slalom. Vi ville bli världsmästare i att använda våra kunskaper som grafiska designers för att skapa samhällsnytta.

Vi (Hanna och Signe) träffades på Luleå tekniska universitet där vi tillsammans studerade Grafisk design. Under våren 2014 gjorde vi vårt examensarbete som kom att handla om Tärnaby. Syftet var att involvera byborna i ortens utveckling med hjälp av våra kunskaper inom design.

Detta gjorde vi med hjälp av olika kreativa metoder för att effektivt leda en process med många människor. Där fokus låg på att skapa möjlighet för varje individ att delta med sina tankar och idéer kring ämnet – ”Hur utvecklar vi Tärnaby tillsammans?”

Det visade sig att vår process och våra metoder var väldigt effektiva, och vi såg möjligheten till att använda arbetssättet på fler platser och i fler sammanhang.

Med det projektet i bakfickan valde vi att satsa på att gå vår egen väg och forma vårt drömjobb. Tillsammans byggde vi ett företag där vi kan göra sånt om vi brinner för – att skapa design för ett mänskligare samhälle. 

Hösten 2014 var starten av Sveriges – hittills – enda Metodbyrå.

metod + design + samhälle = sigmar

Sigmar filosofin

1 // Gör det med passion eller inte alls

2 // Stå upp för dig själv och det du tror på

3 // Gör det som ger dig energi

4 // Samarbeta – vi är bättre och starkare då

5 // Gör misstag – där föds innovationer

6 // Våga fråga om hjälp

7 // Arbeta när du har feeling

8 // Allt som är värt att firas ska firas

9 // Sneakers funkar vid alla tillfällen

10 // Allt löser sig med en gnutta hybris

läs mer om

Fortfarande vaken?
Kontakta oss så hittar vi på nåt kul.

God morgon snygging.
Hur kan vi hjälpa dig?

God dag solstråle.
Hur kan vi hjälpa dig?

God kväll snygging.
Hur kan vi hjälpa dig?